Slaninové válečky pečené na pórkových bramborách

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa mix
delší plátky slaniny na zabalení
1 vejce
1 střední syrová brambora nastrouhaná najemno
menší cibule
2-3 stroužky utřeného česneku
hrst strouhanky
sůl
pepř
mletá paprika
mletý kmín
---
brambory
pórek (hodně)
paprikový lusk
máslo
sůl
pepř
oblíbené bylinky (nemusí být)
trochu oleje+paprika na potírání

Postup přípravy receptu

  1. Z masa, vejce, brambory, strouhanky, nakrájené cibule a zbytku surovin smícháme směs. Párkrát s ní bouchneme do misky, krásně se spojí. Dochucenou směs necháme půl hodiny odležet.

  2. Připravíme brambory, oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky. Pórek a papriku nakrájíme na kousky. Vše smícháme se solí, paprikou a pepřem. Vložíme do lehce vymazaného pekáčku.

  3. Z masa odebíráme kousky masa a uděláme váleček. Zabalíme do slaniny a uložíme mezi brambory. Podlijeme, pokud máme, vývarem, když ne, tak vodou. Nahoru dáme tenké plátky másla.

  4. Pekáček přikryjeme a pečeme na 200 st. 35 -40 minut. Poté odkryjeme, maso obrátíme, brambory zlehka promícháme, potřeme paprikovým olejem a dopečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!