Jehněčí kýta na červeném víně

Recepty, Jiné maso

Suroviny

jehněčí kýta (s kostí nebo bez ní)
400-500 ml červeného vína (suché víno)
kořenová zelenina (3 menší mrkve, 2 menší petržele, kousek celeru)
2 menší cibule
svazek bylinek (tymián, rozmarýn, šalvěj)
kousek másla
3 lžíce rajského protlaku
hovězí vývar
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso jsem osolila, opepřila a protože bylo bez kosti, svázala jsem ho do lepšího tvaru.

  2. V hrnci jsem rozpálila olivový olej a maso na něm opekla.

  3. Maso jsem dala stranou a ve výpeku osmahla kostičky kořenové zeleniny až začaly zlátnout.

  4. Přidala jsem cibuli, bylinky, máslo a po chvíli rajský protlak. Ještě chvíli jsem směs míchala a pak podlila vínem. Nechala jsem ho skoro všechno vyvařit, vrátila do hrnce maso, zalila vývarem, přiklopila a nechala asi 2 hodiny dusit doměkka.

  5. Pak jsem maso vyndala z omáčky a tu jsem propasírovala, dochutila solí a pepřem a maso nakrájela na plátky. Jako přílohu jsem zvolila štouchané brambory s petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!