Pomerančový koláč podle Annabel Langbein

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 pomeranč - bio
1/2 hrnku vody
1 kypřící prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru
2 vejce
125 g změklého másla
2 hrsti rozinek
2 hrsti vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranč opláchneme, pokud nemáme bio, tak dobře očistíme kartáčkem a nakrájíme na kousky. Rozsekáme v mixéru (já použila takový ten sekáček, co je u tyčového mixéru).

  2. V míse smícháme sypké přísady, přidáme nasekaný pomeranč, vodu, vejce, máslo a promícháme.

  3. Rozinky a oříšky promixujeme nebo posekáme v sekáčku tak, aby nám zůstala trošku hrubší konzistence (ne na kaši). Vmícháme do těsta.

  4. Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme polohrubou moukou, vlijeme těsto a pečeme na 170°C asi 45 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!