Kadlíkův zavinutec

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 balík listového těsta
mleté maso ochucené na sekanou
salám Vysočina (Herkules, Inovec)
plátky šunky
vajíčko
kmín
tymián
Přesný poměr ingrediencí si nepamatuju..

Postup přípravy receptu

  1. Litrovou láhví vína jsem rozválel na pomoučené kuchyňské lince listové těsto, a za občasného ucucnutí obsahu z oné láhve /Rulanda šedá/ vzniklý plát těsta pokryl z jedné poloviny plátky salámů a toho, čemu se říká pizza šunka, druhou polovinu pak zakydal vrstvou mletého masa, klasicky s vejcem, trochou strouhanky, cibulí, česnekem, majoránkou, solí a pepřem...

  2. Zamotal ze směru od salámů k masu, položil na plech krytý pečícím papírem, potřel rozkvedlaným vejcem, hustě posypal kmínem, přidal pár snítek drceného tymiánu a strčil do trouby.

  3. Pečení jsem hlídal při konzumaci zbytku láhve, dopití se krásně skloubilo se zlatou barvou zavinutce. Budu dělat častěji, sklidilo to úspěch. Bohužel, hlavní pomůcka při výrobě mi byla zapovězena a dostal jsem jako dar klasický váleček na těsto...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!