Pomerančová srdíčka

Recepty, Cukroví

Suroviny

Klasické sušenkové, kterému se nesprávně říká linecké:
400 g hladké mouky
250 g másla
200 g moučkového cukru
2 žloutky
strouhaná kůra z pomeranče
Na slepení:
pomerančová marmeláda
na dokončení:
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Prosátou mouku a cukr smícháme s nakrájeným máslem, jemně nastrouhanou kůrou a žloutky a zpracujeme těsto a uložíme v chladnu do druhého dne.

  2. Pak po částech rozvalujeme, vykrajujeme srdíčka a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C.

  3. Zchladlá slepíme pomerančovou marmeládou a do poloviny namočíme do čokolády. Necháme zaschnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!