Hamburgery s volským okem a žampiony

Recepty, Grilování

Suroviny

1 kg mletého hovězího masa
2 lžičky soli
pepř
3 lžičky sladké papriky
1 lžička plnotučné hořčice
špetka mletého chilli
1 vejce
Na náplň housek:
8 velkých housek na hamburgery
8 volských ok
kolečka cibule
rajčata
plátkový sýr
1/2 kg žampionů
olivový olej
sůl
pepř
ledový salát
8 lžiček majonézy
3 lžičky hořčice
barbecue omáčka

Postup přípravy receptu

  1. V robotu uhněteme maso, sůl, papriku, hořčici, chilli, pepř a vejce. Z hmoty vytvarujeme 8 tenkých placiček tak, aby měly o něco větší průměr, než je průměr housky. Umístíme je na speciální podložku nebo alobal (aspoň 2 vrstvy) propíchaný vidličkou. Necháme chvíli odležet v lednici. Grilujeme na 250-300 stupňů 8 minut z jedné strany, po otočení ještě 4 minuty.

  2. Housky rozkrojíme a necháme chvíli opéct na grilu. Spodní část namažeme majonézou smíchanou s hořčicí, na ni klademe postupně ledový salát, maso, sýr, cibuli, rajčata, opečené posolené žampiony na olivovém oleji, zakápneme barbecue omáčkou a navrch dáme volské oko. Přikryjeme vrchní částí housky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!