Pomerančová marmeláda s grepem a rumem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 červené grepy
1 citron
1,7 kg pomerančů
50 ml rumu
500 g želírovacího cukru 2:1

Postup přípravy receptu

  1. Z grepů, pomerančů a citronu vymačkáme šťávu, mělo by ji být 1 kg. Ze dvou dobře teplou vodou omytých pomerančů pomocí škrabky na citrusovou kůru naškrábeme (bez bílé části) kůru na tenké nudličky a přidáme je do šťávy. Promícháme s želírovacím cukrem a uvaříme.

  2. Během vaření sbíráme pěnu, jakmile začne vařit, vaříme minimálně 5 minut. Kápneme trochu na talířek a zkusíme jak želíruje (pokud je marmeláda stále řídká, přidáme lžičku kyseliny citronové). Nakonec vmícháme rum. Naplníme skleničky a ihned uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a po pěti minutách obrátíme zpět.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!