Pomalené plecko na zelenině a bylinkách

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

400 g vepřového plecka
1 kedlubna
1/2 sáčku mražené čínské zeleninové směsi
nové malé brambory dle počtu porcí
1 šalotka
2 stroužky česneku
hrst čerstvých bylinek (meduňka, máta, bazalka, rozmarýn, libeček)
špetka soli
špetka pepře
mleté chilli papričky – dle chuti
sádlo nebo jiný tuk
1 dcl vývaru nebo vody

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky. Brambory řádně očistíme, nové neloupeme. Podle velikosti je nakrájíme na 1 cm plátky. Kedlubnu po oloupání nakrájíme na proužky.

  2. Na pánvi rozpálíme sádlo, zpěníme a rozvoníme cibuli a česnek. Rychle orestujeme maso.

  3. Do pomalého hrnce vlijeme sádlo s cibulí a česnekem. Poklademe plátky brambor, kedlubnou a zeleninou. Slabě osolíme a opepříme. Přidáme maso, které rovněž okořeníme a přidáme i chilli. Malinko podlijeme vodou nebo vývarem

  4. Na II.stupni pomalíme 3 hodiny. Po 2 hodinách přidáme nasekané bylinky. Na talíři dozdobíme rajčátky či jinou zeleninou a bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!