Pomalené kuřecí špalíčky v pikantní omáčce a zeleninová rýže

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

8 kuřecích špalíčků
1 plechovka krájených rajčat
1 plechovka celých žampionů
60 ml kvalitního kečupu
60 ml sojové omáčky
60 ml třtinového cukru
3 stroužky česneku
slabá ½ lžička pepře
sůl
60 ml kukuřičného škrobu
voda
Zeleninová rýže:
1 hrníček rýže (jasmínová)
máslo na dva prsty
sůl
hrst hrášku
1 menší mrkev
½ žluté kapie

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí špalíčky umyjeme, osušíme a stáhneme z kůže. (Komu nevadí neopečená kůže, může nechat) Česnek utřeme, mrkev oškrábeme a nakrájíme i s kapií na malé kostičky. Mrkev dáme krátce povařit do osolené vody.

  2. Do pomalého hrnce dáme krájená rajčata, kečup, cukr, česnek, sojovou omáčku, pepř, sůl a vše pořádně zamícháme. Vložíme kuřecí špalíčky, několikrát je otočíme, aby byly se všech stran dobře obalené směsí a pomalíme na LOW-8 hodin.

  3. 1 hodinu před koncem, přilijeme kukuřičný škrob, rozmíchaný v trošce vody a přidáme scezené žampiony.

  4. Mezitím uvaříme rýži: Do kastrolku si dáme 1 hrníček opláchnuté rýže, máslo a za stálého míchání necháme máslo rozpustit a obalit všechna zrnka rýže. Pak přidáme 2 hrnky vody, osolíme a přikryté pomalu vaříme, až se voda vyvaří.

  5. Uvařenou rýži vidličkou načechráme, přidáme mrkev, hrášek a kapii a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!