Polomáčené třené kousky

Recepty, Cukroví

Suroviny

100 g másla
80 g moučkového cukru
3 žloutky
140 g hladké mouky
špetka prášku do pečiva
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáváme žloutky a nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto naložíme do cukrářského (nebo pevného igelitového) sáčku s hladkou špičkou nebo bez zdobičky a stříkáme ho do tvořítek v silikonových platech asi do poloviny objemu - záleží na velikosti formy.

  2. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C dorůžova asi 10 minut.

  3. Hotové upečené kousky ihned vyklopíme z formiček a necháme vychladnout. Formičky dobře vymyjeme a usušíme. Do každé formičky nalijeme lžičkou na dno trochu rozehřáté čokoládové polevy a vtlačíme upečený patřičný kousek zchladlého pečiva. Mírným tlakem čokoládu opatrně vytlačíme téměř k okraji, aby tam nezůstala vzduchová bublina.

  4. Naplněné plato uložíme do chladna a pak cukroví opatrně vyklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!