Jahodový dort s piškoty

Recepty, Dorty

Suroviny

450 g čerstvých jahod
1 sáček dětských piškotů
4 lžíce jablečného džusu
1 malý citrón
300 ml smetany ke šlehání
3 lžíce mléka
1/2 lžíce vanilkového cukru
2 lžíce cukru

Postup přípravy receptu

  1. Opláchněte jahody pod studenou tekoucí vodou a pomocí nožíku je očištěte od stopek a vykrojte jim prostředek.

  2. Nakrájejte jahody na polovinu, ale několik jich nechte v celku. Rozpůlené jahody dejte do velké skleněné nebo porcelánoé mísy.

  3. Piškoty nebo piškotové tětso potřete džemem a potom je slpte dohromady. Slepené těsto rozkrájejte na malé kousky, piškoty můžete rozpůlit.

  4. Vložte do mísy a pečlivě promíchjte s jahodami. Vše zalijte jablečným džusem.

  5. Zakryjte mísu potravinovou fólií a dejte ji do ledničky alespoň na tři hodiny, aby piškoty dostatečně změkly.

  6. Mezitím nastrouhejte na malém struhadle citrónovou kůru. Nožem odstraňte ze struhadla všechnu kůru.

  7. Do jiné misky nalijte smetanu, přidejte mléko citronovou kůru, vanilkový prášek a cukr.

  8. Vše dobře šlehejte několik minut, dokud se v misce nevytvoří hustá pěna. Neměla by být příliš tuhá.

  9. Rozetřete šlehačkovou pěnu po celém povrchu vychlazeného dortu a ozdobte zbylými celými jahodami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!