Hovězí kližka na zelenině

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězí kližky
olej
2 cibule
15 cherry rajčat
3 čerstvé papriky
1 menší cuketa
sůl
mletý pepř
mletá paprika
2 plátky bílého chleba

Postup přípravy receptu

  1. Papriky vyčistíme a pokrájíme na menší kostičky, cuketu omyjeme a bez loupání nakrájíme také na malé kostičky. Chery rajčata nařízneme u stopky do křížku.

  2. Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme maso pokrájené na kousky a za stálého míchání orestujeme do zatáhnutí. Osolíme, opepříme, opaprikujeme, promícháme, a zasypeme zeleninou.

  3. Podlijeme troškou horké vody, přikryjeme pokličkou a necháme dusit.

  4. Po chvíli do vařícího guláše vhodíme nakrojená rajčata a po krátké chvíli z nich stáhneme naříznutou slupku pinzetou. Vše společně dusíme do změknutí masa. Šťávu nám zahustí sama zelenina, pokud máme šťávu tekutou, zahustíme ji nadrobno natrhaným bílým chlebem (bez kůrky) a necháme 5 minut provařit. Guláš je dobrý s jakoukoliv přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!