Polévkové knedlíčky z drůbežích žaludků

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g žaludků oprat, uvařit doměkka a
rozmixovat s trochou vývaru ze žaludků
1 vejce
1 PL másla rozpuštěného
1 cibule - drobně nakrájet
2 stroužky česneku – utřít
sůl
pepř
majoránka - promnout v dlaních
špetka muškátového květu
špetka zázvoru mletého
petželka čerstvá nebo i sušená
strouhaná houska dle potřeby - na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Do rozmixovaných žaludků vmíchat vejce, máslo, cibuli, česnek i všechno koření a zahustit strouhanou houskou.

  2. Směs důkladně promíchat, tvořit malé knedlíčky, zavařit je do polévky a nechat vařit mírným varem do chvíle, než vyplavou na povrch. Potom jeden knedlíček vyndat, rozkrojit a podívat se, zda je hotový.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!