Husička ála kachnička, s červeným zelím s brusinkami a domácím bramborovým knedlíkem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 husa
2 jablíčka
250 g sádla (kostka)
sůl
kmín
med
Červené zelí sterilované
kmín
sůl
3 větší cibule
3 lžíce sádla
200 g anglické slaniny
2 polévkové lžíce sterilovaných brusinek nebo hrst sušených brusinek
Dle chuti cukr na přislazení
Na knedlíky:
100 g dětské krupičky
2 lžíce octu
200 g polohrubé mouky
2 vejce
800 g brambor uvařených den předem ve slupce
lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Husičku omyjeme, dobře nasolíme ve vnitř i na povrchu.

  2. Do břicha vtlačíme 1jablíčko zbavené jádřinců, vložíme do pekáčku vymazaného sádlem, dobře pokmínujeme. Pokrájené jablíčko na měsíčky rozložíme kolem husičky.

  3. Vložíme do trouby. Prvních 10 minut necháme nepřikryté, pak pekáč přiklopíme a pečeme do měkka. Pro lesk husičku potřeme asi ve třičtvrtě doby pečení lehce medem, na chuti se nic nezmění, husička chytne zlatavou kůrku.

  4. V kastrolu rozpustíme sádlo, přidáme cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu, osmažíme do zlatova.

  5. Přidáme červené zelí, pokrájené na menší kousky i s nálevem, osolíme, okmínujeme a dusíme do měkka asi 20minut. Přidáme brusinky a ještě provaříme.

  6. Pokud se nám zdá zelí řídké, zahustíme lžící hladké mouky a dochutíme dle vlastní chuti.

  7. Knedlíky připravíme z uvedených ingrediencí. Uvaříme v osolené vodě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!