Polévka z červené čočky a pikantní klobásy

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 sáčku červené čočky
1 větší pikantní papriková klobása
1 cibule
1 větší mrkev
kousek celeru
3-4 stroužky česneku
lžička hladké mouky (nemusí být)
špetka římského kmínu
kousek sádla
pepř
sůl
majoránka
vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na sádle společně s nakrájeným česnekem. Přidáme klobásu nakrájenou na kousky a po chvíli i nastrouhanou mrkev a celer nahrubo. Vše krátce opečeme a kdo chce polévku hustší, vmíchá mouku a ještě krátce orestuje.

  2. Vše zalijeme vývarem a přidáme propláchnutou čočku, sůl a kmín. Vaříme do měkka cca 10-15 minut a občas promícháme. Nakonec polévku dochutíme pepřem a zvýrazníme chuť majoránkou. Na talíři můžeme posypat natí jarní cibulky nebo nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!