Polévka se zeleninou a sýrem

Recepty, Polévky

Suroviny

1 mladá cuketa (250 g)
1 střední mrkev
1 cibule
2 stroužky česneku
1 list kadeřávku
2 menší brambory
50 g másla
1 lžička oleje
vývar slepičí, kuřecí nebo zeleninový
sůl
pepř
strouhaný kvalitní sýr dle chuti
nasekané listy libečku

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu očistíme a opláchneme. Cuketu a mrkev nastrouháme na hrubých slzách struhadla, cibuli nasekáme na drobné kostičky. Z kadeřávku odstraníme řapík a nasekáme nahrubo, brambory nakrájíme na kostičky.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a dáme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev a chvilku restujeme za občasného promíchání. Na orestovanou mrkev přidáme cuketu, brambory, přilijeme vývar a případně dolijeme vodou. Osolíme a přidáme čerstvě namletý pepř. (Dávám zredukovaný neslaný vývar, většinou uchovaný v mrazáku.)

  3. Přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme 8-10 minut, přidáme kadeřávek a prolisovaný česnek. Povaříme ještě krátce, (asi 3 minuty). Dle chuti dáme nastrouhaný sýr, buď rovnou do polévky, nebo si dá každý do talíře. Nakonec dochutíme libečkem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!