Vepřová játra se šunkovou rýží

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

300 g vepřových jater
1 lžíce slunečnicového oleje
50 g anglické slaniny (plátkové)
1 lžička Mexického koření
sůl
3 lžičky hladké mouky
200 g vařené rýže
50 g šunky od kosti
3 lžíce sterilovaného hrášku
1 lžička slunečnicového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na menší kousky a anglickou slaninu na nudličky.

  2. Na lžíci oleje orestujeme játra s anglickou slaninou, poté podlijeme vodou a dusíme do změknutí jater.

  3. Přidáme koření a šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě.

  4. Provaříme, odstavíme a dochutíme solí.

  5. Šunku nakrájíme na malé kousky a společně s hráškem jí prohřejeme na lžičce oleje a směs vmícháme do uvařené rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!