Vepřová kotleta s přírodní hříbkovou šťávou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové kotlety(4ks)
500 g směsi čerstvých hříbků (můžeme použít i zavařené ve vlastní šťávě)
400 ml zeleninového vývaru (použila jsem z kostky)
máslo 2 cm široký plátek
lžíce oleje (na podušení hříbků)
2 lžíce oleje na orestování masa
1 větší cibule
1 drcený kmín (lžička koření Mahá/můžeme nahradit)
sůl na dochucení
nasekané zelené bylinky na posypání hotového pokrmu

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné hříbky nakrájíme na větší kusy a na rozpuštěném másle společně s olejem orestujeme.

  2. Malinko osolíme, podlijeme trochou vody a necháme pod pokličkou za občasného promíchání 10 minut dusit ve vlastní šťávě.

  3. Opláchnuté, osušené a nenaklepané plátky masa po okrajích nařízneme a posypeme Mahá kořením, nebo drceným kmínem.

  4. Do kastrolu na rozehřátý olej dáme do narůžovělé barvy osmahnout nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme okořeněné plátky masa a zprudka je opečeme.

  5. Podlijeme je do poloviny výšky vývarem a pod poklicí dusíme přibližně 35-40 minut doměkka.

  6. Během dušení po troškách podléváme vývarem.

  7. 15 minut před dokončením plátky masa vytáhneme, přidáme podušené hříbky, zbytek vývaru a zlehka promícháme.

  8. Vložíme nazpět plátky masa, opět přiklopíme poklicí na na slabém plameni dovaříme.

  9. V závěru dle potřeby dokořeníme a na talíři posypeme nadrobno nasekanou bylinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!