Pohankové zeleninové rizoto

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek pohankových vloček instantních
2 hrnky vody
1 menší cibule
3 stroužky česneku
1/2 pórku
2 jarní cibulky
1/2 kostky bujónu (masoxu)
3 větvičky tymiánu (lístky)
1 lžíce másla
1 větší cuketa
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku uvaříme s masoxem a tymiánem ve vodě dle návodu na obale (většinou cca 2 min. a nechat pár minut dojít mimo plotnu).

  2. Cibuli nakrájíme na jemno dáme na pánev, lehce osolíme a na másle opražíme, přidáme 2 prolisované stroužky česneku a vmícháme do pohanky a opepříme.

  3. Na té samé pánvi opečeme cuketu nakrájenou na kostičky (dle potřeby přidáme máslo/olej) ke konci přidáme poslední prolisovaný česnek, zelenou část pórku a trochu vše ještě opékáme.

  4. Poté vše přimícháme do pohanky, přidáme světlou část pórku a jarní cibulku. V příp. potřeby osolíme, opepříme. Množství na cca 4-6 porcí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!