Venkovské italské kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g kuřecích stehenních řízků
řapíkatý celer 3 řapíky
2 mrkve
1 větší cibule
4 stroužky česneku
6 oloupaných zralých rajčat
bazalka
několik lístků celerové natě
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a maso zprudka opečeme.

  2. Vyjmeme ho z pánve a osmahneme na ni nakrájenou cibuli, mrkev, celer a plátky česneku.

  3. Vrátíme maso, osolíme, opepříme, přidáme rajčata (v zimě je lepší použít konzervu loupaných) a dusíme doměkka. Krátce před koncem přidáme celerové lístky.

  4. Na závěr posypeme bazalkou a už nevaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!