Pohankové muffiny s broskvemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

1,5 hrnku pohankové mouky
1 hrnek plnotučného mléka
1 hrnek zavařených broskví (nebo kompot)
0,5 hrnku másla
1 kypřící prášek bez fosfátů
3 lžičky kokosového cukru
3 lžičky datlového sirupu
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme troubu. Smícháme sypké suroviny, do nich vmícháme tekuté suroviny (broskve necháme nakonec) a řádně šlehačem vyšleháme těsto. Broskve si nakrájíme na menší kousky, které do těsta vmícháme vařečkou.

  2. Hlubokou lžící naplníme muffinové košíčky do ¾ (pokud máte papírové a nemáte plech na muffiny, použijte 2 košíčky) a dáme péci do vyhřáté trouby na 180°C přibližně 30 minut, než začnou zlátnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!