Kuřecí prsa na česneku se slaninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích prsou
5 stroužků česneku
300 g anglické slaniny
1 velká cibule
hladká mouka na obalení
3 vejce
olej
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nařízneme na řízečky, naklepeme, osolíme dle chuti, potřeme česnekem a necháme chvíli v lednici odpočinout (nemusí být), obalíme je pouze v mouce a před položením na pánev vykoupeme v rozšlehaném vejci, lehce osmahneme z obou stran než se vajíčko zatáhne.

  2. Osmažené dáváme do pekáče, posypeme slaninou nakrájenou na kostičky a cibulí nakrájenou na proužky. Navrch dáme máslo dle chuti. Já dávám tak 3 mm proužky. Na to uděláme ještě jednu vrstvu (nemusí být) a opakujeme posypání surovinami.

  3. Dáme do trouby a pečeme, dokud cibulka nezačne hnědnout. Vyndáme a zalijeme trochou vody, aby vznikla šťáva. Chuti se krásně promíchají a je to vážně výtečné. Jako příloha se hodí brambory, hranolky, americké brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!