Květáková polévka s knedlíčky

Recepty, Polévky

Suroviny

1 květák
asi 20 g másla
50 g mouky
strouhanka podle potřeby
50 g tuku
1 vejce
zelená petrželka
muškátový květ
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Květák uvařit v osolené vodě.

  2. Vývar z květáku zahustit zlatavou jíškou z mouky a tuku (nebo kupovanou jíškou).

  3. Polovinu květáku nasekat na drobno a dát zpátky do vývaru.

  4. Z druhé poloviny vytvoříme knedlíčky: Nadrobno nasekaný květák smíchat s vajíčkem, máslem a strouhankou, osolit, propracovat a udělat malé knedlíčky.

  5. Knedlíčky vložit do polévky a ještě asi 5 minut povaříme. Nakonec polévku okořeníme muškátovým květem a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!