Pohanka zapékaná s tvarohem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

250 g pohanky bílé nepražené
1 PL másla
1 PL tuku na vymazání
300 g tvarohu na strouhání
1 dl smetany 12%
1 cibule žlutá
1 cibule červená
1 pórek
1 hrst petrželky
300 g žampionů
1/2 l vařící vody
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do vřící osolené vody vhodím máslo, přidám pohanku a míchám, než se mi začne znovu vřít. Stáhnu oheň, zakryji pokličkou a nechám na pomalém ohni zvolna vařit. Hlídám do momentu, než mi pohanka vtáhne všechnu vodu.

  2. V dalším si osmahnu nakrájenou (krájím na tenké plátky, půl kolečka) cibuli a pórek (bílá část). Na vedlejší pánvičce si orestuji žampiony, hřiby došly.

  3. Do horké pohanky nastrouhám nebo nadrobím tvaroh, přidám orestovanou cibuli, pórek a žampiony. Hodně, ale opravdu hodně, opepřím čerstvě mletým černým pepřem. Všechno pořádně promíchám.

  4. Vymažu si formu na srnčí hřbet nebo kastrol, který se dá dát do trouby. Naplním ho směsí a peču ve vyhřáté troubě na 250°C cca 20–30 minut. Pak zaliji smetanou a zapeču ještě 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!