Chřestový koláč s cibulí

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

150 g listového těsta
500 g bílého chřestu
400 g cibule
125 ml smetany
3 vejce
100 g tvrdého sýru
bílý pepř
sůl
bazalka nebo tymián (dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Špargľu narežeme na 3 cm kúsky a v trošičke vody povaríme 5 minút. Ak ešte ostala voda, scedíme.

  2. Cibuľu nakrájame na kolieska a orestujeme na oleji. Necháme trocha prechladnúť.

  3. Cesto vyvaľkáme do kruhu, aby nám zakrylo koláčovú formu aj jej okraje. Formu vypláchneme studenou vodou a uložíme cesto.

  4. Na cesto dáme cibuľu a kúsky špargle.

  5. V smotane premiešame vajcia, soľ, nasekanú bazalku (lístky tymiánu), korenie a nahrubo nastrúhaný syr. Vylejeme na koláč.

  6. Pečieme na 180°C dozlata.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!