Podzimní jablečno-skořicový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

(Drobenkový korpus)
1 hrnek strouhanky
1 hrnek celozrnné mouky nebo polohrubé (obyčejné) mouky
1 hrnek třtinového cukru (pokud ho nemáte, vystačíte si s bílým cukrem)
cca 150 g másla
1 větší vejce
1 lžička prášku do pečiva
Náplň
500 g polotučného tvarohu
150 g bílého jogurtu
2 větší vejce
cukr podle chuti
Na dokončení
2 - 3 pevná a nepříliš sladká jablka (použila jsem odrůdu Gala)
skořicový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Smíchejte strouhanku, celozrnnou mouku s cukrem a práškem do pečiva. Přilijte rozpuštěné máslo, promíchejte a přiklepněte vajíčko. Vytvořte lepivé drobenkové těsto. Těsto vmačkejte do vymazané a vysypané formy na koláč (mně posloužila remoska).

  2. Dále promíchejte suroviny na náplň. Tvaroh vlijte na korpus. Na tvarohovou náplň naskládejte na plátky nakrájená jablíčka a posypejte je skořicovým cukrem. Dejte péci.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!