Kuřecí stehení řízky pečené na hořčici

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

240 g kuřecích stehenních řízků
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce oleje
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce kremžské hořčice
vývar (může být slepičí kostka)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dno pekáče poklademe půlkolečky cibule, na cibuli položíme osolené maso a poklademe rozetřeným česnekem.

  2. Vedle si uděláme směs z oleje a hořčic, které pečlivě rozmícháme a rovnoměrně rozetřeme směs po masu a cibuli v pekáči.

  3. Zalijeme vývarem, aby bylo maso ponořené do 2/3 a přikryté pečeme asi 3/4 hodiny.

  4. Poté pokličku sundáme a dále pečeme asi 1/4 hodiny.

  5. Maso vyndáme a šťávu s cibulí rozmixujeme a dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!