Pikantní řízky naruby Moravanka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové plece
3 skleničky zeleniny Moravanka
1/3 kostky másla
1 polévkové lžíce plnotučné hořčice
5 vajec
2 polévkové lžíce hladké mouky
strouhanka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na 1 až 1,5 cm silné plátky, naklepeme osolíme a opepříme. Plátky obalíme ve strouhance, poté v těstíčku (vejce, hladká mouka, hořčice) a hned zprudka zarestujeme na pánvi.

  2. Do pekáče vylijeme 1 Moravanku i s nálevem, větší kusy zeleniny můžeme pokrájet. Na zeleninu vložíme orestované maso a přidáme druhou sklenici moravanky již bez nálevu. Položíme druhou vrstvu masa a zbylou sklenici zeleniny. Můžeme ještě trochu přelít nálevem.

  3. Na maso ještě položíme máslo a pekáč zakryjeme druhým pekáčem či alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupnů asi 40 minut. Poté alobal sundáme a dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!