Podmáslové vdolky s posýpkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na omládek:
100 g vody
lžičku sladěnky
15-18 g čerstvého droždí
130 g hladké mouky
Dále do těsta:
150 g podmáslí
žloutek
50 g másla
50 g cukru
370-380 g hladké mouky
špetka soli
vejce na potření
posýpka

Postup přípravy receptu

  1. Umícháme omládek a necháme ho hodinu kynout.

  2. K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme 60-90 minut vykynout. Během té doby ho jednou nebo dvkrát promísíme.

  3. Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na dílky (9-12). Z každého uděláme bulku, z ní pak na prst nízkou placku - všechny uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií vykynout.

  4. Po vykynutí všechny potřeme vejcem, posypeme posýpkou a upečeme ve vyhřáté troubě (190°C/asi 20 minut). Vychladlé pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!