Plzeňské vepřové

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové plece (popř.kýty)
1 cibule
60 g sádla
80 g chleba
1-2 dcl tmavého piva
5 dcl vývaru (1/2 magi kostky)
sůl
pepř
kmín mletý (popř.frcený)

Postup přípravy receptu

  1. Chléb zbavíme kůrky, nakrájíme na malé kostičky dáme do misky a zalijeme ho pivem. Pivo se nasákne do chlebíku.

  2. Cibuli nakrájíme a osmahneme na sádle do růžova.

  3. Přidáme na kousky nakrájené maso, osmahneme, osolíme, zalejeme vývarem. Dusíme do měkka a v případě potřeby podléváme vřelou vodou.

  4. Měkké maso vyndáme a dáme do šťávy chléb namočený v pivu. Společně provaříme a poté procedíme. Nezahušťujeme, to udělá chléb.

  5. Vrátíme maso zpět a osolíme, opepříme dle svojí chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!