Plzeňské roštěnky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky roštěné
2 párky
1 větší cibule
2 lžíce hladké mouky na obalení
olej
1 sklenka světlého piva
1 lžička sladké papriky
1 bobkový list
sůl
pepř
smažená cibulka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme do misky chvíli odpočinout. Rozehřejeme olej, vložíme maso a opečeme po obou stranách je opečeme.

  2. Maso vyjmeme do výpeku dáme zpěnit nakrájenou cibuli, vmícháme papriku, podlijeme šálkem vody a promícháme.

  3. Když se omáčka začne vařit, vložíme zpět roštěnky a dusíme je do měkka. Měkké maso opět vyjmeme, šťávu vydusíme, vmícháme mouku a osmahneme ji.

  4. Podlijeme vodou a pivem, přivedeme k varu, přidáme bobkový list a omáčku povaříme.

  5. Mezitím na pánvi osmahneme nakrojené nožičky párků a na kolečka nakrájenou cibuli.

  6. Roštěnky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme osmaženou cibulkou a nožičkami párků. Podáváme s opékanými brambory nebo bramborovými knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!