Plzeňské roštěnky
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 plátky roštěné
- 2 párky
- 1 větší cibule
- 2 lžíce hladké mouky na obalení
- olej
- 1 sklenka světlého piva
- 1 lžička sladké papriky
- 1 bobkový list
- sůl
- pepř
- smažená cibulka na ozdobu
Postup Plzeňské roštěnky
Postup přípravy receptu
-
Maso rozklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme do misky chvíli odpočinout. Rozehřejeme olej, vložíme maso a opečeme po obou stranách je opečeme.
Maso vyjmeme do výpeku dáme zpěnit nakrájenou cibuli, vmícháme papriku, podlijeme šálkem vody a promícháme.
Když se omáčka začne vařit, vložíme zpět roštěnky a dusíme je do měkka. Měkké maso opět vyjmeme, šťávu vydusíme, vmícháme mouku a osmahneme ji.
Podlijeme vodou a pivem, přivedeme k varu, přidáme bobkový list a omáčku povaříme.
Mezitím na pánvi osmahneme nakrojené nožičky párků a na kolečka nakrájenou cibuli.
Roštěnky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme osmaženou cibulkou a nožičkami párků. Podáváme s opékanými brambory nebo bramborovými knedlík.