Vepřová panenka-achalaj, machalaj

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

zhruba 800 g panenky ale klidně i méně, podle potřeby rodiny
5 g másla
cca 200 g slaniny
hořčice na pomazání masa
sůl
pepř podle chuti
medvědí česnek nebo zelená petrželka
2-3 vajíčka
2-4 kusy hlaviček hlívy ústřičné
1/2 červené papriky
1/2 oranžové papriky
olej na orestování roládek

Postup přípravy receptu

  1. Panenku několika řezy rozkrojíme na plát, který poklepeme pěstí.

  2. Osolíme, opepříme z obou stran a potřeme hořčicí.

  3. Poklademe plátky uzené slaniny-může být i anglická, na slaninu naložíme listy medvědího česneku, pokud nemáme, použijeme lístky zelené petrželky.

  4. Máslo roztopíme a na něm podusíme na nudličky nakrájenou hlívu, kterou malinko osolíme a zalijeme vodou

  5. . Když se voda zcela vyvaří, přidáme vajíčka a necháme je srazit. vaječinu stejnoměrně naložíme na plát masa, přidáme proužky kapie, vše zabalíme do rolády a svážeme.

  6. Mezitím si předehřejeme troubu na 250°C.

  7. Panenku ze všech stran orestujeme na horkém oleji, přendáme do pekáče i se zbylým olejem, zalijeme menším množstvím vody a pečeme za občasného podlévání a obracení na 220°C cca 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!