Kefírová buchta s náplni
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 350 g polohrubé mouky
- 100 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do perníku
- 1 hrneček oleje (asi 200 ml)
- 1-2 lžíce kakaa
- 1 vejce
- 1/2 litru kefíru
- Náplň:
- 1 smetana ke šlehání
- 1 tvaroh
- 1 pomazánkové máslo (můžou být i 2)
- 100 g moučkového cukru (podle chuti)
- jahody kompot (já měla 2 plechovky)
- Poleva:
- 3/4 litru šťávy z jahod (nebo vodu se šťávou)
- 2 sáčky pudinku (jahodový nebo vanilkový)
- cukr (podle chuti)
Postup Kefírová buchta s náplni
Postup přípravy receptu
-
Na těsto smícháme všechny sypké suroviny a pak přidáme kefír, olej a vejce. Dobře promícháme nebo můžeme trochu prošlehat ručním šlehačem. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 25 minut.
Mezitím ručním elektrickým šlehačem našleháme smetanu, pomazánkové máslo, tvaroh a cukr.
Na vychladlý moučník natřeme tuto náplň a navrch narovnáme jahody. Pak uvaříme šťávu s pudinkem dohusta a necháme vše trochu prochladnout.
Vlahý nalijeme na moučník a rozetřeme po korpusu. Necháme ho v chladu asi 2 hodiny a pak krájíme na kostky.