Plněné těstovinové trubky - cannelloni

Recepty, Těstoviny

Suroviny

cannelloni (velké těstovinové trubičky)
cca 0,5 kg kuřecích prsíček
cibule
petrželka
smetana
kari koření
sůl
tvrdý sýr
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku a maso nakrájíme na drobné kousky, orestujeme, přidáme asi lžičku kari a osolíme. Nakonec trošku sekané čerstvé petrželky. Necháme trošku vychladnout.

  2. Do pekáčku nakapeme olej, trubičky naplníme masem a položíme vedle sebe na pekáček, přiklopíme.

  3. Dáme do trouby (horkovzduch 180°C). Po chvilce zalijeme smetanou a asi po 20 minutách zasypeme strouhaným sýrem. Necháme chvilku sýr rozpustit a vypneme.

  4. Tato dávka mě vyšla na 14 trubiček.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!