Plněné těstovinové mušle s ricottou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g těstovinových mušlí
100 g Eidamu nastrouhaného
Na náplň:
750 g sýru Ricotta
250 g strouhaného Eidamu
1 vejce
1 ČL sušené bazalky
1 ČL sušeného oregana
1 ČL soli
1/2 ČL čerstvě mletého pepře
Na omáčku s masem:
2 PL olivového oleje
1 střední cibule nakrájená nadrobno
5 stroužků česneku lisovaného
500 g mletého vepřového masa
1200 g krájených rajčat
2,5 PL cukru (nebo více či méně podle chuti)
1,5 až 2 ČL soli
3,5 ČL mleté sladké papriky
1/2 ČL granulovaného česneku
1 ČL mletého fenyklu (příp. anýzu)
1 ČL čerstvě mletého černého pepře
1/4 ČL mletých chilli papriček
1 PL sušené petržele

Postup přípravy receptu

  1. Těstovinové mušle uvaříme podle návodu, jen pozor, abychom je nepřevařili. (Spíše je lepší vařit je o 1 - 2 minutu méně, potom je hned propláchnout ve studené vodě.) Odložíme stranou.

  2. Omáčka: na velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibule a česnek, necháme zpěnit a smažíme asi 1 minutu.

  3. Přidáme vepřové maso a všechno koření, řádně promícháme a smažíme dohněda.

  4. Přidáme konzervy rajčat, osolíme, osladíme. Přivedeme k varu, pak snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme 45 minut.

  5. Po uvaření zkontrolujeme chuť - případně osolíme, osladíme, přidáme pepř.

  6. Náplň těstovin: zatímco se omáčka vaří, naplníme těstoviny. Ve větší míse smícháme ricottu, nastrouhaný eidam, vejce a koření, společně se solí a pepřem. Dobře promícháme.

  7. Směsí naplníme uvařené těstovinové mušle. (Tip: těstoviny naplníme jen z poloviny, aby šly zavřít. Směs by měla takto vystačit na celé balení těstovin).

  8. Dokončení: na dno velké pečící nádoby nalijeme polovinu omáčku. Na ní vyskládáme naplněné těstovinové mušle.

  9. Navrch nalijeme zbylou omáčku a posypeme 100 g eidamu. Přikryjeme alobalem.

  10. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme cca 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!