Pašta i fažol - Fazole s těstovinami (Chorvatsko)

Recepty, Luštěniny

Suroviny

25 dkg krátkých těstovin
40 dkg fazolí
4 lžíce oleje
10 dkg suché slaniny
1 cibule
bobkový list
černé koření
nové koření
list petržele
list celeru
hovězí vývar
sůl
pepř
2 stroužky česneku
1 lžíce rajčatového protlaku

Postup přípravy receptu

  1. Oprané fazole den předem namočte a pak povařte do změknutí.

  2. Na pánvi osmahněte nakrájenou slaninu a cibuli a vše vmíchejte do vařených fazolí.

  3. Přidejte bobkový a celerový list, kostku bujonu a těstoviny.

  4. Dobře promíchejte, podle potřeby dolijte vodu a vařte na mírném ohni, dokud všechno nezměkne.

  5. Před koncem trochu osolte a do směsi vmíchejte rajčatový protlak, pepř a na drobno nakrájený česnek a petržel.

  6. Rada: Těstoviny můžete uvařít zvlášť a potom je zamíchát do uvařených fazolí. Tuto variantu jsem zvolil i já.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!