Plněná vejce se žampiony

Recepty, Předkrmy

Suroviny

5 vajec
5 větších žampionů
majonéza (podle chuti)
sůl
pepř
olej
petrželová nať (hrst)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, počkáme až vystydnou a oloupeme. Rozkrojíme na polovičky a vydloubneme žloutky. Žloutky dáme do misky a vidličkou rozdrobíme (mohou zůstat menší hrudky). Žampiony oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, podusíme, osolíme, opepříme. Dusíme do měkka tak 10 minut. Žampiony necháme vystydnout a následně smícháme se žloutky, přidáme majonézu, podle potřeby osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželovou nať, ale necháme si trošku na ozdobu. Směsí plníme bílky. Plněná vejce ozdobíme majonézou a posypeme natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!