Ryba v bramboráku bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kg brambor
250 g cizrnové mouky
50 g Solamylu
voda podle potřeby
2 stroužky česneku
1 lžička prášku do pečiva
sůl
1 lžička majoránky
pepř
4 filety z oblíbené ryby

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nastrouháme najemno a slijeme z nich všechnu vodu.

  2. Mouku promícháme se solamylem, práškem do pečiva a majoránkou a nasypeme na brambory.

  3. Přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř a promícháme. Mělo by vzniknout tužší netekoucí těstíčko. Je-li příliš husté, přidáme podle potřeby vodu.

  4. Menší plech vyložíme pečicím papírem. Na dno rozetřeme o trochu víc než polovinu bramborákového těstíčka.

  5. Na něj rozložíme kousky ryby (můžeme je nechat celé nebo překrájet na menší kousky a poskládat do sebe tak, aby co nejlépe pokryly celý povrch) a na vrch rozetřeme zbylé těstíčko.

  6. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme, až než povrch bramboráku zrůžoví. Trvá to asi 20-30 min, závisí to na typu trouby a výšce těstíčka. Podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!