Kuřecí stehna s dijonskou omáčkou a zeleninovým knedlíkem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna
pepř
sůl
1 lžička kari koření
2-3 lžičky dijonské hořčice
2 lžíce oleje (může být i máslo)
1 větší cibule
1/2 l kuřecího vývaru
snítka rozmarýnu
1/2 cukety
1 menší mrkev
1 dcl smetany na vaření
Na knedlíky:
150 g cukety
150 syrové mrkve
2 vajíčka
sůl
pepř
kousíček másla (na vymazání misek)

Postup přípravy receptu

  1. Stehna omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a na oleji z obou stran zprudka orestujeme.

  2. Maso vyjmeme z hrnce a do hrnce dáme nahrubo nakrájenou cibuli.

  3. Chvíli ji restujeme, přidáme zpět maso, podlijeme vývarem, přidáme snítku rozmarýnu a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme je z hrnce a uchováme je v teple.

  4. Do základu najemno nastrouháme cuketu a mrkev, dijonskou hořčici a ještě chvíli dusíme.

  5. Pak omáčku propasírujeme, nebo můžeme také ponechat tak a rozmixovat.

  6. Přidáme smetanu a už jen chvilinku provaříme.

  7. Knedlíky: Mrkev i cuketu nastrouháme najemno. Osolíme, opepříme a pořádně vymačkáme přebytečnou šťávu.

  8. Přidáme 2 žloutky a sníh ze dvou bílků. Promícháme a dáme do vymazaných zapékacích mističek, měla jsem 3 misky.

  9. Dáme do mikrovlnné trouby a vlníme 7 minut.

  10. Necháme je chvilinku stát, pokud nejdou hned z misky ven, obtočíme kolem nožem, pak jdou hezky.

  11. Nakrájíme nití.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!