Plněná cuketa s masem, houbami a ořechy

Recepty, Mleté maso

Suroviny

3 cukety středně velké nebo 6 malých
3 lžíce másla
2 stroužky rozdrceného česneku
300 g mletého maso, běžné nebo drůbeží
1 hrst hub, nejlépe lesníc, nadrobno nakrájených
1 hrst vlašských ořechů, nasekaných
1 lžička čerstvého tymiánu
1 hrst sýru nastrouhaného, typu čedar
sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Velkou zapékací formu lehce vymažte máslem. Cukety podélně rozpulte. Dužinu vydlabejte, aby u okrajů zůstala asi půlcentimetrová vrstva. Dužinu nadrobno nakrájejte.

  2. Máslo rozehřejte v hluboké pánvi nebo v kastrolu na středně vysokém plameni. Přidejte česnek a maso. Smažte za stálého promíchávání asi 8 minut, až maso přestane být růžové. Drťte ho vařečkou, aby se nedělaly žmolky. Pak přidejte houby a ořechy a smažte dál, až houby pustí šťávu, trvá to asi 5 minut. Přidejte dužinu cukety a oregano, plamen snižte a směs za promíchávání smažte ještě asi 8 minut, až cuketa zvláční. Sejměte z plamene..

  3. Naplňte vydlabané cukety a vložte je do zapékací formy, posypte sýrem. Pečte asi 25 minut, až bude náplň hezky prohřátá a cuketové lodičky zvláční. Podávejte je horké, s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!