Žemlovka s kokosovým tvarohem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

3 rohlíky z předešlého dne
150 ml cukru krupice
200 ml kokosu
3 lžíce nakrájeného ananasu z kompotu (i více)
2 lžíce hrozinek
2 vejce
300 ml mléka
1 lžíce kukuřičného škrobu
plátek másla
1 lžička krystalového cukru
1 tvaroh ve vaničce

Postup přípravy receptu

  1. Hrozinky přebereme, umyjeme, spaříme horkou vodou a necháme na sítku okapat.

  2. Rohlíky nakrájíme na tenké plátky a ananas nakrájíme na drobno. Ve 300 ml mléka rozmícháme žloutek a lžičku cukru a dáme do něj namočit plátky rohlíků.

  3. Tvaroh rozmícháme se žloutkem. Ze 2 bílků ušleháme sníh, do kterého zašleháme cukr a škrob a potom vařečkou vmícháme kokos. Kokosový sníh přidáme k tvarohu, přisypeme okapané hrozinky a nakrájený ananas.

  4. Dno i boky zapékací formy vymažeme máslem, vyložíme namočenými a mírně vymačkanými plátky z rohlíků, navršíme na ně kokosový tvaroh a urovnáme. Dáme další vrstvu plátků rohlíků a povrch žemlovky potřeme rozpuštěným máslem.

  5. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 60 minut, dokud rohlíky nezezlátnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!