Dort pro Kristýnku

Recepty, Dorty

Suroviny

6 vajec
230 g krupicového cukru
280 g polohrubé mouky
20 g mleté kávy
1 prášek do pečiva
15 lžic oleje
15 lžic vlažné vody
400 g másla
8 lžíc moučkového cukru
250 ml mléka
2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
50 g 100% tuku
1 vanilkový cukr
trochu rumu
silná uvařená káva
rybízová marmeláda
potahová hmota
potravinářské barvy

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po částech přidáme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kávou a vodu. Nalijeme do dortové formy vymazané a vysypané pol. moukou. Pečeme na 165 stupních asi 60 minut.

  2. Krém: v mléce rozkvedláme mouku a za stálého míchání uvaříme hustou kaši do které hned zamícháme tuk a vanilkový cukr. Přikryjeme fólií a necháme vychladnout.

  3. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, zašleháme kaši, trochu rumu a vychladlé uvařené kávy.

  4. Vychladlý korpus na dvakrát rozřízneme, potřeme marmeládou a krémem, přiklopíme na sebe. Celý povrch dortu pomažeme krémem a necháme v lednici ztuhnout.

  5. Pak potáhneme obarvenou potahovací hmotou a dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!