Pivovarská pochoutka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

700 g libového vepřového masa
2 cibule
1 lžička sladké papriky
špetka pálivé papriky
4 stroužky česneku
2 dl světlého piva
2 lžíce hladké mouky
1 zakysaná smetana
sádlo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, na ní orestujeme kostky masa, počkáme až se maso zatáhne, přidáme utřený česnek, mletou papriku, osolíme, opepříme, zalijeme pivem.

  2. Dusíme pod pokličkou, podle potřeby podléváme vodou. Do zakysané smetany zamícháme hladkou mouku, vymícháme dohladka, můžeme malinko naředit vodou a měkké maso smetanou zahustíme. Necháme povařit alespoň 10 minut. Podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!