Pivovarská pochoutka
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 700 g libového vepřového masa
- 2 cibule
- 1 lžička sladké papriky
- špetka pálivé papriky
- 4 stroužky česneku
- 2 dl světlého piva
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 zakysaná smetana
- sádlo
- sůl
- pepř
Postup Pivovarská pochoutka
Postup přípravy receptu
-
Na sádle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, na ní orestujeme kostky masa, počkáme až se maso zatáhne, přidáme utřený česnek, mletou papriku, osolíme, opepříme, zalijeme pivem.
Dusíme pod pokličkou, podle potřeby podléváme vodou. Do zakysané smetany zamícháme hladkou mouku, vymícháme dohladka, můžeme malinko naředit vodou a měkké maso smetanou zahustíme. Necháme povařit alespoň 10 minut. Podáváme s těstovinami.