Pivní chléb

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

50 ml vlažné vody
250 ml světlého piva (pokojová teplota)
1 lžíce soli
1 lžíce octa
1 lžíce oleje
500 g hladké mouky
1/2 kostičky čerstvého droždí
1 lžíce kmínu
semínka lněné nebo slunečnicové (podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Vše dáme do pekárny podle psaného pořadí, zapneme program TĚSTO.

  2. Hotové těsto dáme na vál a vypracujeme do bochníčku, dáme do kulaté vysypané ošatky a přikryté dáme na teplé místo, asi hodinku kynout.

  3. Vykynuté těsto vyklopíme na plech s pečícím papírem, potřeme vodou (používám rozprašovač), posypeme kmínem, dáme do předehřáté trouby na 220 °C, pečeme 10 min a pak ztlumíme na 180 °C dopékáme 35 min. Během pečení asi 3x potíráme vodou!!!

  4. Před koncem dávám troubu jen na vrchní pečení, ale musí se to hlídat aby se chlebík nespálil. Teplý chléb přendáme na mřížku a necháme vychladnout!!!!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!