Piškotový korpus
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 3 vejce
- 90 g cukru krupice
- 90 g polohrubé mouky
- špetka prášku do pečiva
- (do téhle základní dortové formy se vejde těsto až z 5 vajec + 150 g cukru, 150 g polohrubé mouky, špetka prášku do pečiva)
Postup Piškotový korpus
Postup přípravy receptu
-
Dortovou formu si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou.
Vejce s cukrem ušleháme do světlejší pevné hmoty (= 3. fotografie) a vmícháme do ní mouku s práškem do pečiva.
Těsto vlijeme do vysypané formy a dáme péct (asi 170-180°C). Jestli je hotový, poznáme vpíchnutím špejle - po vytažení musí zůstat suchá.
Hotový korpus objedeme ve formě nožem, uvolníme okraje a sundáme boční prstenec.