Piškotový korpus

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

3 vejce
90 g cukru krupice
90 g polohrubé mouky
špetka prášku do pečiva
(do téhle základní dortové formy se vejde těsto až z 5 vajec + 150 g cukru, 150 g polohrubé mouky, špetka prášku do pečiva)

Postup přípravy receptu

  1. Dortovou formu si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou.

  2. Vejce s cukrem ušleháme do světlejší pevné hmoty (= 3. fotografie) a vmícháme do ní mouku s práškem do pečiva.

  3. Těsto vlijeme do vysypané formy a dáme péct (asi 170-180°C). Jestli je hotový, poznáme vpíchnutím špejle - po vytažení musí zůstat suchá.

  4. Hotový korpus objedeme ve formě nožem, uvolníme okraje a sundáme boční prstenec.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!