Piškot s krémem a ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
120 g moučkového cukru
120 g polohrubé mouky
tuk na vymazání plechu
trochu mouky na vysypání plechu
Krém:
2 vanilkové pudinky
500 ml mléka
150 g moučkového cukru
100 g másla
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Ušlehejte žloutky s částí moučkového cukru do běla a zvlášť čtyři bílky se zbytkem cukru do husté pěny.

  2. Obě hmoty opatrně spojte a zároveň přidávejte mouku.

  3. Těsto nemíchejte, pouze je stěrkou převalujte. Hned je vlijte na plech a plát upečte ve vyhřáté troubě do zlatova.

  4. Z mléka, pudinku a cukru svařte tuhou hmotu, kterou po vychladnutí zašleháte do másla našlehaného doběla.

  5. Piškotový plát potřete marmeládou a sáčkem s ozdobnou trubičkou nastříkejte na jeho povrch hustou krémovou mřížku.

  6. Do vzniklých okének nasázejte ovoce.

  7. Dáme do ledničky na hodinku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!