Teplý čokoládový dortík (Fondant au chocolat)

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g hořké čokolády (stačí i obyčejná čokoláda na vaření)
250 g másla
200 g moučkového cukru
4 vejce
100 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu a máslo rozehřejeme ve vodní lázni. Mezitím vyšleháme pěnu z moučkového cukru a vajíček. Do vyšlehané pěny přidáme již rozehřátou čokoládu s máslem a zamícháme. Přidáme mouku a opět pořádně zamícháme.

  2. Nachystáme si přibližně 10 formiček, pokud nemáme, tak 10 keramických hrnečků, které vymažeme máslem a vysypeme moukou, aby šly dortíky po dopečení lehce vyjmout.

  3. Těsto nalijeme do hrnečku do cca 1/4-1/3 jeho objemu.

  4. Pečeme v troubě na 200°C. Čas nelze přesně určit, záleží na množství těsta v hrnečku a na druhu trouby.

  5. Dortíky pečeme, dokud vrch dortíků neteče a po naklonění hrnečku se nepřelévá ani těsto níže.

  6. Po vytažení z trouby je dobré dát dortíky do chladna, aby se zastavil proces pečení, aby zůstali tekuté ve středu.

  7. Podáváme se šlehačkou a lesním ovocem, které když je zmražené, rozehřejeme v mikrovlnce, aby bylo zlehka teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!