Pikantní tofu špízy

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

300 g Tofu natural
1 menší cuketa
1 červená paprika
8 šalotek
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce tmavé sojové omáčky
1 lžíce medu
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme protlak, sojovou omáčku, med, hořčici a olej. Tofu pokrájíme na stejně velké kostičky, přendáme do připravené marinády a necháme alespoň 1 hodinu odležet. Cuketu i papriku omyjeme a pokrájíme na zhruba stejně velké kousky.

  2. Šalotky oloupeme, přepůlíme (jsou-li větší) a dáme do hrnce. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vypneme a necháme zchladnout. Cuketu a papriku dáme postupně na suchou pánev nebo gril dokud nezačnou chytat barvu.

  3. Poté přendáme na talířek a necháme zchladnout. Na špejle napichujeme postupně naložené tofu, cuketu, šalotky a papriku do spotřebování všech surovin.

  4. Zbytkem marinády potřeme špízy a dáme buď na gril nebo do trouby na 220°C asi na 10 minut. Podáváme s nudlemi, rýži nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!