Pikantní rajčatové čatní

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

800 g vyzrálých rajčat
1 balíček želírovacího cukru 2:1
300 g červené cibule
2-3 stroužky česneku
1 větší mrkev nebo 150 ml mrkvové šťávy
1 -2 chilli papričky
50 g rajčatového protlaku
kůra a šťáva z půlky citrónu
2 PL balzamikového octa
3 KL soli
čerstvě mletý pepř
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nakrájíme na menší kostičky, dáme do kastrolu, zasypeme cukrem, promícháme a necháme cca 30 minut odstát.

  2. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a přidáme k rajčatům společně s mrkvovou šťávou (nebo najemno nastrouhanou mrkví), protlakem, nasekanou papričkou a nastrouhanou citrónovou kůrou.

  3. Za stálého míchání povaříme asi 10 minut. Dochutíme balzamikem, citrónovou šťávou, solí a pepřem, vmícháme nasekanou bazalku a ještě chviličku provaříme.

  4. Horké plníme do čistých sklenic, zavíčkujeme a dnem nahoru necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!