Bramborový krém s pórkem a jablky

Recepty, Polévky

Suroviny

6 brambor
1 pórek
3 velká jablka
100 g slaniny
2 stroužky česneku
100 ml bílého jogurtu
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kusy a spolu s cesnakom v slanej vode uvaríme. Zemiaky rozmixujeme, ak treba, doriedime vodou na potrebnú hustotu a necháme krátko povariť.

  2. V kréme rozmiešame jogurt a dochutíme bielym korením.

  3. Slaninu nakrájame na maličké kocky, vyškvaríme, pridáme na kolieska narezaný pór a na malé kocky nakrájané jablká. Restujeme asi 5 minút.

  4. Orestovanú zmes vložíme do zemiakového krému a necháme ešte prejsť varom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!